Otsikko

Kuvateksti

Olen Laura Rajakallio ja asun mieheni Lassen sekä kolmen lapsemme kanssa Espoossa. Ammatiltani olen eläinlääkäri.

Koiraharrastukseni aloitin vuonna 1989, kun sain vanhemmiltani kultainennoutajanarttu Danan (Signorina). Danan kanssa ei ollut tarkoitus harrastaa mitään erityistä, mutta peruskoulutuskentällä minut saatiin houkuteltua mukaan TOKO-ryhmään ja siitä alkoi innostus TOKOiluun. Kokeilimme myös taipparitreenejä, mutta se ei oikein saanut tuulta siipien alle ja näyttelyissäkin kävimme muutamia kertoja. SNJ:n leirillä vuonna 1990 tutustuin lähemmin flatteihin ja silloin päätin, että seuraava koirani tulee olemaan sileäkarvainen noutaja. Suhteellisen terve, sopivan energinen ja innokas harrastuskoira.

Kuvateksti

Ja niin ensimmäisen sileäkarvaisen noutajani Taran (Fusstail's Chatterbox) hankin kesällä 1997. Tara oli hyvin omapäinen ja kova flattinarttu, jonka kanssa hakkasin päätäni seinään lähes jokaisella harrastuksen osa-alueella. Tara ei ollut TOKO-koira, koska sen miellyttämishalu oli olematon ja siksi päädyimme kokeilemaan muita lajeja. Taran kanssa opettelin NOME-aakkosia, mutta varsinaisen uransa Tara alias Martti teki sorsajahdeissa sekä kanalintumetsällä mieheni kanssa. Tämä suuri persoona oli sitkeä ja määrätietoinen metsästyskoira.  

Taran kaveriksi hankin Ruotsista nartun(EE & FI MVA Tårpilens Sunrise), joka sai nimekseen Sani. Sani oli valloittava,kaunis, iloinen, energinen ja erittäin miellyttämishaluinen koira. Sanin kanssa harrastimme näyttelyitä, NOME-kokeita, MEJä-kokeita ja tutustuimme liutaan uusia ihmisiä, joista osa on jäänyt matkaan todella hyviksi ystäviksi.Kuvateksti

Sani astutettiin keväällä 2001 Kamun (KANS & EST & FIN MVA, FIN JVA, ESTV-97 Jevreidars Kampf) kanssa ja Dantaran Aurinko-pentue syntyi. Tähän pentueeseen valitettavasti syntyi kaksi patellaluksaatiopentua ja siksi Sani poistettiin jalostuksesta. Meille jäi pentueesta narttu Heta, joka oli toinen operoiduista polvipennuista. Heta eleli mukavaa kotikoiran elämää leikatun jalkansa kanssa 10-vuotiaaksi asti, kunnes pernakasvain vei voiton.

Sanin poika Konsta (FIN MVA Dantaran Aurinkoinen) voitti rotumme erikoisnäyttelyn vuonna 2003.


Kuvateksti

Dantaran B- ja C-pentue ovat syntyneet vuosina 2006 ja 2008. Emänä molemmissa oli sijoitusnarttuni C.I.B. EE & FIN MVA EEV-07 Sniffens Ilta-Aurinko "Lily". B-pentueesta sukua on jatkanut kaunis Venla (FIN MVA & JVA Dantaran Backyard Baby) Kevätniityn kennelissä ja C-pentueesta ihastuttava Turo (C.I.B. FIN & EE MVA EE JMVA BALTV-09 Dantaran Curacao Blue), jolla on pentuja Jay-Jay's kennelissä sekä ulkomailla Latviassa sekä Ranskassa.

Dantaran D-pentue on tätä kirjoittaessani juuri syntynyt. Emänä Ruotsista tuotu sijoitusnarttuni Jade (EEJV-11 Kvicksans Time Of My Life). Aika näyttää mihin tämä pentue pystyy ja kykenee.

Tällä hetkellä kotonani asuvat flattinartut Terttu (Dantaran Bananarama) & Vappu (Almanza Between You and Me) sekä flattiuros Risto (EEJV-12 FI MVA Calzeat The Blackadder).

Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti näyttelyitä sekä jonkin verran nomeilua, aikaisemmin kuvioissa oli myös mukana
jäljestäminen, mutta valitettavasti perhe ja työ vievät nyt liikaa aikaa ja tämä harrastus on jäänyt taka-alalle. Mieheni myös käyttää koiriamme lintumetsällä syksyisin.

 

Pyrin pienimuotoisessa kasvatustyössäni terveisiin, hyväluonteisiin flatteihin, joilla on kaunis ulkomuoto ja ne toimivat hyvin rodunomaisessa työskentelyssä.


TERVETULOA TUTUSTUMAAN SIVUIHIMME JA KOIRIIMME!